To råd til opbygning af sunde vaner

Det der med at få nye vaner er ikke altid lige let. De fleste er godt klar over at hvis de prøvet at etablere en ny vane, er det nok fordi den gamle ikke var bæredygtig nok til det liv de levede- eller gerne ville leve. 

Mange mennesker er godt klar over at de har vaner der ikke nødvendigvis er gode for dem, såsom rygning, fredagsslik og den ugentlige tur i byen. Ved at skære ned på de dårlige vaner baner du også vejen for et sundere liv, både fysisk og mentalt. 

Men det kan være enormt svært at komme af med en gammel vane, specielt hvis der er et afhængighedsparameter bundet sammen med det – såsom sukker eller nikotin, og det kan næsten virke umuligt at lægge det fra sig når man tænker over det. Denne artikel tager fat i to gode råd til at få de dårlige vaner ud af systemet og erstatte dem med vaner som du gerne vil have hele livet.

Råd #1 – Gør op med dig selv at det er slut

Mange rygere vil gerne stoppe, men hvergang de gerne vil stoppe ender de ud med at bilde sig selv ting ind som det er den sidste pakke cigaretter jeg køber eller jeg bliver festryger og så stopper jeg efter – men ingen af disse påstande holder sjældent. 

Et godt råd her er \’bare\’ at virkelig få det ind på hjernebarken at du er ikke ryger og du kommer ikke til at ryge igen. Det er utroligt svært at hanke op i sig selv og udvise selvdisciplin, men det er for mange vejen til et sundt liv hvor man ikke skal døje med KOL og dårlige lunger. 

Dette tip kan du tage med uanset hvilken ting du gerne vil stoppe med – om det er sukker, smøger eller noget helt tredje.

Råd #2 – Råb det ud til dine venner- og familie

Noget der virker for utroligt mange mennesker er følelsen af at være forpligtet til noget. Hvis ikke du fortæller nogen at du er stoppet med at ryge – er du så virkelig stoppet? Skaden ville i hvertfald være den del mindre hvis du bare tænkte at du ville stoppe men ikke sagde det til nogen, hvis du nu skulle falde i igen. 

Ved at sige det til alle omkring dig har du også nogen til at holde dig oppe på det – og det er noget der virker for mange .

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

7 tanker om “To råd til opbygning af sunde vaner”

 1. hej, Otteruphundeskov.dk Jeg undrer mig lidt over titlen ‘To råd til opbygning af sunde vaner’, men ellers god læsning! 😉 De bedste hilsner. Anker K.

 2. Hullehøj Otteruphundeskov.dk
  Det er altså bare mega fedt skrevet. Jeg kommer helt sikkert tilbage og læser på jeres med på jeres andre nyheder ;-P
  De kærligste hilsner

 3. Otteruphundeskov.dk – Hej, Fed titel: “To råd til opbygning af sunde vaner” 😀 Sjov til side så var det en fin omgang læsning Kærligst, Johan I.

 4. Otteruphundeskov.dk – Heey,
  Har lige læst artiklem om To råd til opbygning af sunde vaner, men jeg føler der mangler en afslutning. Kommer i til at følge op på denne? 😉
  Dbh. Lily

 5. Otteruphundeskov.dk Konge artikel,
  Det er dejligt at se at i kommer med flere og flere nyheder
  De bedste hilsner

 6. Hej – Otteruphundeskov.dk
  Jeg siger mange tak for en dejlig omgang læsning 😉 Fortsat god aften. Asta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *