Sådan giver du din hund den bedste pleje

Leder du efter tip til at opdrage en glad, sund hund eller hvalp? Du er kommet til det rigtige sted. Her vil vi komme med nogle gode råd til hundepleje

Inde og ude

Hunde er pakkedyr – de er afhængige af dig for kærlighed og beskyttelse, så hold dem inde med din familie, men sørg også for at tage dem med på gåture og gør dem til en del af din familie.

Hunde, der efterlades uden opsyn i deres egne værfter over længere tid, kan på sigt lide af stress og ensomhed, hedeslag om sommeren og forfrysninger, hypotermi og dehydrering om vinteren.

Hundetræning

Du og dine hunde taler forskellige sprog. Interaktiv træning giver hunde større frihed og en bedre forståelse for vores verden. Utrænede hunde straffes ofte for deres upassende opførsel. Derfor er det vigtigt, at du er den, der træner din hund – det er dig, der har brug for at vide, hvordan du kommunikerer med hunden, men få evt. hjælp fra en hundetræner, hvis du får problemer.

Medfølelse, klarhed og konsistens er de vigtigste elementer i hundetræning. Træning bør ikke omfatte nogen aktivitet eller udstyr, der truer dyr som en elektriske stødkrave eller lægger unødig stress på dem.

Hjemmetræning

Hvis du skal have en hvalp, skal du være opmærksom på at de skal tages ud mindst en gang hver anden time – eller inden for en halv time efter at have spist eller drukket, og gerne føres til det samme sted, hvor de kan lugte efter at have været før. Umiddelbart efter at de har gjort hvad de skal, skal de roses overdådigt med en høj, ophidsende, men behagelig stemme. Hvalpe udvikler ikke fuld blærekontrol inden 6 måneders alderen og er fysisk ude af stand til at holde sig særlig længe, så derfor er det en vigtig del af enhver hundepleje.

Hvis du har en voksen hund, bør den komme ud mindst tre fire gange om dagen, og giv hunden tid til at blive hængende og lugte sig frem i naturen. Hvis du ikke kan gå hjem ved frokosttid, kan du søge hjælp fra en nabo eller få en hundelufter.

Hunde er sikrest og mest behagelige ved at bære en nylonbælte, ikke en krave, når de går ud. Hals- og kravebånd kan være smertefulde og skade din hund. For en hund, der trækker for hårdt, skal du passe på med ikke at afskrække hunden med træk, der kan føre til ubehag.

Du kan finde produkter til hundepleje lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *