Det skal du vide om Coronavirussen

Da det har vist sig at Coronavirussen spreder sig hastigt og flere og flere bliver smittet, er det vigtigt at vide hvordan man skal forholde sig, så man både undgår at blive smittet, men lige så vigtigt undgår at smitte andre, især dem der er i risikogruppen, hvor virussen er særlig farlig.

Forskellen mellem Coronavirussen og en anden virus som influenzaen, ligger ikke i at Corona smitter mere, men i at det er en ny virus som vi ikke har bygget samme modstandskraft over for, som vi har over for en influenza, som vi er blevet smittet af flere gange siden vi er blevet født.

Se statistik her over de smittede.

Det er derfor at det er vigtigt at vi begrænser virussen, da den er specielt farlig for dem der har et svækket immunforsvar. Og dem er der desværre rigtig mange af. Er man almindelig sund og rask vil man opleve det som en slem omgang influenza, hvilke kan være slemt nok. 

Artiklens indhold

Hvad kan og skal du gøre?

For at sikre at de personer som er særlig udsatte og hvor Coronavirussen kan være dødelig, dem der har et svækket immunforsvar, er det vigtigt at vi arbejder på ikke at smitte dem. Det gør vi primært ved ikke at besøge dem, især hvis vi selv har været i nærheden af personer, der er smittet eller vi har besøgt områder, hvor der har været kendte smittebærer. 

Det næste vi skal gøre er at vaske vores hænder ofte eller bruge håndsprit. En visus kan kun overleve en 5-10 min, men det er også nok til at du kan have nået at røre ved dit ansigt. Derfor er det vigtigt at vi så vidt muligt undgår berøring og vasker hænder, når vi har taget imod f.eks. penge.

Det er også vigtigt at prøve at undgå større forsamlinger, hvor mange mennesker samles og hvor der protentielt kan være mange der kan blive smittet eller være smittet.

Hvis du har mistanke om at du selv er blevet smittet, er det vigtigt at du ikke tager på hospitalet, som er fuldt af syge mennesker, men i stedet ringer til din læge og finder ud af hvordan du skal forholde dig så du undgår at smitte andre.

 

5 tanker om “Det skal du vide om Coronavirussen”

  1. Otteruphundeskov.dk – Hullehøj, Nu læste jeg lige “Det skal du vide om Coronavirussen” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej.
    Rigtig god aften. Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *