6 bud på aktiv ferie i udlandet

En aktiv ferie i udlandet er uden tvivl med til at holde dig i gang, også selvom du er på ferie. Der er et hav af muligheder for at være aktiv på ferien, og det kommer helt an på, hvilken type du er. Hvis I er en familie, findes der heldigvis flere forskellige bud på, hvordan I kan holde en aktiv ferie sammen.

Aktiv ferie for hele familien kan være en prøvelse i sammenhold, og måske I vender hjem endnu tættere knyttede, end I var, da I rejste ud. Herunder er seks bud på måder at holde aktiv ferie i udlandet:

1. Kano

Kano er den perfekte mulighed for hele familien, og muligheden findes da også flere steder i vores eget land. Forskellen er bare, at når du rykker kanoturen ud på store, åbne søer omringet af høje bjerge eller store naturparker i udlandet, så er oplevelsen en helt anden.

Det er nyt terræn at gå på opdagelse i, og måske I finder smalle åer eller brede floder at sejle ned ad for at se, hvad der venter jer rundt om hjørnet.

2. Kajak

I kan som familie også tage på ture i en kajak. Om det er enkeltmands eller til to, så er kajakker et fantastisk fleksibelt transportmiddel, hvor I stort set ikke får mulighed for at føle jer mere frie. I kan sejle hvorhen, I vil. Hvis I er til det mere ekstreme, kan I også afprøve jeres grænser på brusende floder.

3. Mountainbike

En mountainbike er en anden måde at udforske fastlandet på. En mountainbike er, som navnet antyder, skabt til at køre i mere udfordrende terræn. I kan tage på længerevarende ture, eller følge dagsruter, hvor I er helt tæt på et helt andet klima og en meget anderledes natur.

4. River rafting

River rafting er til dem med interesse for ekstremsport. Det foregår typisk med en eller flere professionelle, og det kan hurtigt blive en oplevelse for livet. Sammen kan I befinde jer i en stor gummibåd, hvor I bliver kastet ud i brusende flodbølger og mærker tyngdekraften, når I suser ned ad skummende vandfald.

5. Hiking

Hiking er for alle aldersgrupper, og det er derfor en rolig måde at begive sig ud i ukendt natur som familie. I kan følge etablerede ruter, hvor I både møder tæt bevoksning, åbne landskaber og udsigter fra betagende højder. Det er en mere rolig aktivitet, hvor der undervejs er plads til refleksion og samtale.

6. Klatring

Klatring i naturen er en vild og rå følelse, og det kan foregå både op ad og ned ad – eller begge dele. Du kan klatre op ad bjergsider, og føle, at du afhænger af din styrke. Efter en tur op i højden, kan du hoppe ned ad bjergsiden med benene som affjedring. Du kan også kaste dig ud i rappelling fra en vild højde på en afsats på et bjerg midt ude i naturen. En god udfordring for hele familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *