3 gode råd til den nybagte hvalpeejer

Når familien skal have hund, melder der sig måske en række spørgsmål i starten. Vovsen vil også få brug for noget udstyr, du kan finde et godt udvalg af bla. hundesnore, seler, legetøj og foder her: hundeudstyr

Hvis du har brug for tre gode råd til at starte vellykket ud med det nye firbenene familiemedlem, så kan du læse videre her:

Råd nr. 1: Giv hvalpen tryghed de første dage

Du kan hjælpe hvalpen de første dage til at blive tryg ved familien og dig. Det er en stor forandring at flytte fra de kendte og trygge omgivelser, hvor den har været sammen med sin mor og søskende.

De første par dage og nætter er det derfor en god ide at lade hvalpen være i din nærhed. Du kan lade hvalpen sove ved siden af sengen, eller du kan lægge dig på en madras, der hvor hvalpen sidenhed skal sove. Det vil gøre hvalpen tryg og få den falde til ro, når den er sammen med dig. 

Herefter kan du gradvis flytte kurven eller hundesengen ud af soveværelset og derhen hvor du ønsker hvalpen sover. 

Denne metode er bedre end at lade hvalpen hyle sig i søvn bag en lukket dør – det stresser både hvalpen og dig. 

Råd. nr. 2: Hav styr på sikkerheden

Hvert år mister mange hunde livet, desværre fordi ejeren ikke er opmærksom på sikkerheden for hunden. Det handler om at bruge den sunde fornuft og sikre hjemmet på samme måde som man børnesikrer. Det er en god ide at være opmærksom på følgende:

Hjemmet: Sørg for at sikre stejle og glatte trapper med gitter. Tjek at hvalpen ikke har adgang til balkoner og altaner. 

El-installationer: Pas på blotlagte ledninger, som hvalpen kan gnave og få stød af. 

Kemikalier: Skal sikres på samme måde som man gør med små børn: Stil kemikalier op på hylder og væk fra skabe i gulvhøjde. Tjek i køkken, bryggers og badeværelse, så hvalpen ikke får sig en giftig mundfuld. 

Haven: Tjek om hegnene er intakte og uden huller. Swimmingpools bør være sikrede, så hvalpen ikke kan falde i vandet. Er der giftige planter eller blomsterløg, som hvalpen kan komme galt afsted med at spise?

Stil dyre ting og arvestykker væk fra hvalpens rækkevidde, så den ikke kommer til at gnave i noget, den ikke må. 

Råd nr. 3: Giv hvalpen positiv social prægning

Når hvalpen kommer ud i et nyt hjem, skal den gerne møde flere forskellige og venlig mennesker, så den præges med positive oplevelser. Det er især vigtigt de første 6 måneder, hvor hvalpen er særligt modtagelig. Begynd med korte, positive møder med mennesker og dyr og tag gerne hvalpen ud på små gåture. 

6 tanker om “3 gode råd til den nybagte hvalpeejer”

  1. Hullehøj – Otteruphundeskov.dk
    Jeg havde faktisk glemt jeres magasin, men fed artikel her! ;-P Fortsat god dag

  2. Otteruphundeskov.dk – Hej, God artikel, kan i ikke lige kontakte mig via min email? De bedste hilsner, Mille Q.

  3. Heej Otteruphundeskov.dk Jeg undrer mig lidt over titlen, men ellers god læsning! 😉
    Med venlig hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *